10 Θεμελιώδεις Συμβουλές για να είστε ασφαλείς στο Διαδίκτυο

Αρχική Σελίδα » Blog » 10 Θεμελιώδεις Συμβουλές για να είστε ασφαλείς στο Διαδίκτυο

Είτε σχεδιάζετε να κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου, είτε να δημιουργήσετε ένα blog για να μοιραστείτε προσωπικές ιστορίες είτε απλά να χρησιμοποιήσετε το Internet για την αποστολή και λήψη e-mail, θα πρέπει να προστατεύσετε τον εαυτό σας από απατεώνες και hackers.

Το ζήτημα για το ποια είναι τα κίνητρα των hackers, έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο το οποίο μπορείτε να θυμηθείτε εδώ.

Εξεζητημένα διαδικτυακά συστήματα τα οποία μοιάζουν ολοένα και περισσότερο σε “κανονικές” ιστοσελίδες αναπτύσσονται καθημερινά και ο κίνδυνος επίθεσης από hackers γίνεται διαρκώς μεγαλύτερος.

Γνωρίζετε όμως πως θα εξασφαλίσετε το περιεχόμενο σας από τις επιθέσεις;

Εδώ είναι 10 θεμελιώδεις συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς στο Διαδίκτυο, ενώ σερφάρετε ανέμελα!

1. Επιβεβαιώστε τη διεύθυνση URL πριν αλληλεπιδράσετε με έναν νέο σε σας δικτυακό τόπο.

Πριν ξεκινήσετε την περιήγηση στο site, ελέγξτε τη διεύθυνση στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε (Mozzila, Chrome κοκ). Ένα μικρό λουκέτο στη γραμμή του προγράμματος περιήγησης δείχνει ότι έχετε “προσγειωθεί” σε μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί SSL πιστοποίησης (που σημαίνει ότι τα προσωπικά σας δεδομένα κρυπτογραφούνται και πληροφορίες σας προστατεύονται). Χρησιμοποιήστε ασφαλή σύνδεση δικτύου και anti-virus / malware λογισμικό. Θυμηθείτε να ψάξετε για το μικρό λουκέτο! Ασφαλείς τοποθεσίες έχουν διευθύνσεις στον Browser που ξεκινούν με “https“. Έτσι με έναν απλό έλεγχο στην γραμμή περιήγησης είστε σίγουροι ότι η διαδικτυακή τοποθεσία που θέλετε να επισκεφτείτε είναι ασφαλής.

2. Δημιουργήστε έναν καλύτερο κωδικό πρόσβασης.

Μια σύντομη λίστα με συμβουλές κωδικού πρόσβασης είναι να χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον επτά χαρακτήρες που περιλαμβάνουν άνω και κάτω γράμματα, αριθμούς και σημεία στίξης, και να αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασης σας σε σημαντικές ιστοσελίδες (πχ Τραπεζικούς λογαριασμούς κοκ) κάθε 30 ημέρες. Για παράδειγμα, “WZ3&pt!1AD4” είναι κατά πολύ ανώτερο από το “ΓιάννΑγγ1987”.

3. Ποτέ μην κλικάρετε σε συνδέσμους που οδηγούν σε ένα e-mail.

Ακόμα και αν νομίζετε ότι το e-mail είναι από μια αξιόπιστη τοποθεσία. Οι απάτες με E-mail συχνά επιτυγχάνουν το στόχο τους και να παραβιάσουν τον λογαριασμό σας παραπλανώντας σας ότι πρόκειται για την εταιρεία της πιστωτικής κάρτας ή του τραπεζικού λογαριασμού σας με σκοπό να σας αποσπάσει πληροφορίες. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα διαπιστώσετε ότι η διεύθυνση είναι ελαφρώς διαφορετική. Λάβετε υπόψη ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν ζητούν προσωπικές πληροφορίες από εσάς.

4. Γίνετε ο δικός σας σύμβουλος ασφάλειας!

Αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε blogs ασφαλείας, αναζητήστε άρθρα σχετικά με τις αναδυόμενες τεχνικές επίθεσης στον κυβερνοχώρο. Όσο περισσότερα γνωρίζετε, τόσο περισσότερα εφόδια θα έχετε για να κερδίσετε τη μάχη κατά των απατεώνων! Επισκεφθείτε σελίδες εκπαίδευσης για να μάθετε περισσότερα σχετικά, όχι μόνο προστατεύει τον εαυτό σας, αλλά και πώς να προστατέψετε τα μικρά παιδιά τα οποία είναι και οι πιο εύκολοι στόχοι.

5. Γίνετε σχολαστικοί!

Ελέγξτε τα αρχεία σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληροφορίες σχετικά με εσάς είναι ακριβείς. Ενημερώστε τους κωδικούς πρόσβασης ειδικά για Τραπεζικούς λογαριασμούς, κάθε τριάντα ημέρες και δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

6. Διαχειριστείτε σοφά τις “έξυπνες” συσκευές σας.

Προτιμήστε εφαρμογές οι οποίες σας υπενθυμίζουν να εγκαταστήσετε ενημερώσεις και διορθώσεις για το λογισμικό αμέσως μόλις είναι διαθέσιμες, γιατί αλλιώς θα είναι σαν να ανοίγετε διάπλατα τις πόρτες στους απατεώνες με τις ανενημέρωτες εφαρμογές σας! Και με τον όρο έξυπνες συσκευές, δεν εννοούμε μόνο το τηλέφωνο, αλλά και τον υπολογιστή σας. Αυτό περιλαμβάνει και ενημέρωση λογισμικού και για τα συστήματα του αυτοκινήτου, την ασφάλεια του σπιτιού σας, η οποιαδήποτε εφαρμογή είναι αναβαθμίσιμη.

7. Χρησιμοποιήστε έξυπνα τα δημόσια Wi-Fi.

Όλοι απολαμβάνουν την άνεση των δημόσιων Wi-Fi, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το ποια δίκτυα μπορείτε να συνδεθείτε. Υπάρχουν τρόποι για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που συνδέονται με hopping σε ένα δημόσιο hotspot. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών και να δημιουργήσετε μια σύνδεση εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) για να ενισχύσετε την online ασφάλεια όταν είστε εν κινήσει.

8. Διαβάστε πριν κλικάρετε.

Πάρτε το χρόνο σας για να διαβάσετε αυτές τα κουτιά “Αποδέχομαι τους όρους”. Να είστε επίσης προσεκτικοί κατά τη λήψη αρχείων. Κακόβουλο κώδικα μπορεί να συναντήσετε επίσης μέσω online λήψεων. Και κατά την εγγραφή σας σε μερικές συνδρομητικές σελίδες επίσης, δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα δεδομένα σας είναι απόλυτα εξασφαλισμένα.

9. Να είστε κοινωνικοί, αλλά σε λογικά πλαίσια.

Περιορίστε τις προσωπικές πληροφορίες που μοιράζεστε στα social media. Μπορείτε να προσθέσετε μία εικόνα των διακοπών σας στην παραλία, αλλά δεν χρειάζεται να πείτε σε όλους δημόσια, ότι θα είστε έξω από την πόλη για δύο εβδομάδες. Φυσικά το να δημοσιεύσετε ή να εκθέσετε με οποιοδήποτε τρόπο προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, διευθύνσεις και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης είναι σίγουρα απαγορευτικό.

10. Προσοχή στον web hosting πάροχο

Όταν κατασκευάζετε μια ιστοσελίδα για προσωπική ή επαγγελματική χρήση, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος web hosting σας παρέχει ύψιστες συνθήκες ασφαλείας. Αν ψάχνετε για μια εταιρεία web hosting που προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από πακέτα που ταιριάζουν σε κάθε προϋπολογισμό και δεσμευόμαστε για την προστασία των δεδομένων σας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας Sigmaweb.gr (και αναζητήστε το μικρό λουκέτο στη γραμμή του προγράμματος περιήγησης για να βεβαιωθείτε ότι έχετε προσγειώθηκε στο η σωστή ιστοσελίδα η οποία σας παρέχει μέγιστες συνθήκες ασφαλείας!).

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2005 – 2024 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ